Wat kost een beugel?

De totale kosten voor een behandeling liggen doorgaans tussen de 2000 en 2500 euro. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type beugel, maar ook heel belangrijk is de behandelduur. Die hangt af van een aantal factoren, zoals de groei van de kaken, de moeilijkheidsgraad van de behandeling en – niet in de laatste plaats – van jouw medewerking! Hoe beter je je beugel draagt, hoe sneller de behandeling verloopt. Dan heb je dus ook minder controles nodig.

 

Tarieven 

De tarieven voor de behandeling volgen de voorschriften die de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit) heeft bepaald.

Zodat je een ruwe inschatting kunt maken van de kosten, volgt hier een globaal overzicht van onze tarieven. Vraag de balieassistente om de exacte prijslijst of om een specifieke kostenbegroting van je behandeling. 

Let op: voor behandelingen met een kaakoperatie gelden hogere tarieven; zie prijslijst.

Kennismaking en onderzoek 

  • Het eerste consult: circa € 22,-.
  • Een eventueel herhalingsconsult: circa € 22,-.
  • Een uitgebreid gebitsonderzoek: circa € 220,- (inclusief circa € 18,10 techniekkosten).

Dowload hier onze volledige tarievenlijstLet op: deze lijst is exclusief techniek kosten!

Beugel plaatsen

De prijs voor het plaatsen van de beugel verschilt per type. Een losse beugel plaatsen kost tussen de € 130,- en € 240,-. 

Voor een vaste beugel (slotjesbeugel) is het tarief aanzienlijk hoger, omdat er meer werk bij komt kijken. Het plaatsen van een slotjesbeugel in één kaak kost circa € 371,-, in beide kaken circa € 616,-.

Maandelijkse controle

Tijdens de behandeling heb je maandelijks een controleafspraak. Hiervoor gelden de volgende maandtarieven:

  • Behandeling met een losse beugel: circa € 29,- per maand
  • Behandeling met een vaste beugel in één kaak: circa € 33,- per maand
  • Behandeling met een vaste beugel in beide kaken: circa € 41,- per maand

Beugel verwijderen

Aan het eind van een behandeling met een slotjesbeugel moet deze natuurlijk worden verwijderd. Hiervoor gelden de volgende tarieven:

  • Verwijderen van een slotjesbeugel in één kaak: circa € 95,-.
  • Verwijderen van een slotjesbeugel in beide kaken: circa € 190,-.

Nacontrole

Na het verwijderen van de beugel moet je nog een paar keer terugkomen om zeker te zijn dat de tanden netjes recht blijven staan.  Deze nacontroles kosten circa € 41,- per keer.  Soms is nog een nachtbeugel nodig; deze kost ongeveer tussen de  60,- en € 100,-, afhankelijk van het type nachtbeugel.

 

Betalingen

Kennismakingsconsult, onderzoek en plaatsing worden maandelijks gefactureerd, de maandelijkse controles factureren we per kwartaal. De balieassistente kan je meer informatie geven over de betalingsvoorwaarden

Wij hebben de gehele facturering uitbesteed aan de factoringmaatschappij Infomedics. Wil je een originele nota opvragen? Heb je vragen over de factuur? Richt je dan tot Infomedics, dit kan telefonisch onder het nummer 036-2031900 of via de website: www.infomedics nl.

 

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Vaak vergoedt je ziektekostenverzekeraar (een deel van) je orthodontische behandeling. Dat verschilt per verzekering en hangt ook af van je leeftijd – ben je ouder dan 18 jaar, dan is de vergoeding doorgaans minder. Kijk je verzekeringspolis er dus goed op na of informeer bij je verzekeraar. 

Tip: denk je binnenkort een beugel nodig te hebben, dan kan het slim zijn vast een aanvullende verzekering af te sluiten.