Het eerste consult 

Als je je aanmeldt in onze praktijk krijg je een afspraak voor een eerste consult. Tijdens deze intake bekijken we je gebit en bepalen we of je een beugel nodig hebt. De intakegesprekken vinden altijd plaats op maandagmiddag of donderdagochtend. Ben je minderjarig, dan verwachten we dat één van je ouders aanwezig is.

Soms zien we bij de intake dat we niet direct kunnen starten met de behandeling, bijvoorbeeld als het het gebit nog niet ver genoeg ontwikkeld is. In dat geval maken we een afspraak voor een herhalingsconsult op een later moment. De afspraak hiervoor kun je meestal direct maken, ook als deze bijvoorbeeld een jaar later plaatsvindt.

 

Uitgebreid gebitsonderzoek en behandelplanbespreking

Als tijdens het eerste consult blijkt dat er een behandeling moet worden uitgevoerd, maken we twee vervolgafspraken:

1.Het uitgebreide onderzoek

Hierbij maken we gebitsmodellen, gewone foto's en röntgenfoto's. Op basis hiervan kunnen we een definitief behandelplan opstellen.

2.Behandelplanbespreking

We bespreken de behandelmogelijkheden meestal twee weken na het onderzoek. Ben je minderjarig, breng dan je ouders mee naar dit gesprek. Na afloop van dit gesprek ontvang je het behandelplan op schrift, samen met een kostenoverzicht gelijk mee.

 

Behandeling

Na de planbespreking maak je een afspraak voor het plaatsen van de beugel. Het plaatsen van beugels geschiedt altijd op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend.

Doorgaans kom je een keer per maand terug voor een controle. We controleren dan je voortgang en stellen je beugel steeds wat bij, zodat je tanden en kaken in het juiste tempo de correcte positie innemen. Ook kijken we of er niets kapot is en of je je gebit en beugel goed schoonhoudt. Vóór je controle kun je je tanden poetsen bij de wastafels. Daarvoor krijg je van ons je eigen tandenborstel, die we in de praktijk voor je bewaren.

De controles gebeuren ‘s ochtends of ‘s middags. Vaak voert een van de assistentes werkzaamheden uit, maar de orthodontist zal je ook altijd zien, hij doet de controle.

Zorg dat je altijd op tijd bent voor je afspraak! Ben je te laat, dan kan het zijn dat je een nieuwe afspraak moet maken. Anders komt de planning met de andere cliënten in de war.

 

Wachtlijst

Orthodontistenpraktijk Beckmann heeft een wachtlijst; momenteel bedraagt die twee jaar. Zo kunnen we in al onze cliënten voldoende aandacht en energie steken.

Dat betekent dat er twee jaar zitten tussen je aanmelding en je eerste consult. Meld je dus tijdig aan. Denk je dat er meer haast bij is, bespreek dat dan met je tandarts. Deze kan dan contact met ons opnemen. We zorgen er dan voor dat je eerder wordt gezien, meestal binnen enkele weken of twee maanden.

De wachtlijst geldt alleen voor nieuw aangemelde cliënten. Heb je al eens eerder een consult gehad en kom je nu terug? Dan kun je meestal binnen een paar weken tot twee maanden een nieuwe afspraak maken.